Direktlänk till inlägg 22 januari 2019
Idag har jag lagat lite middagar inför kommande vecka!
Här kommer recepten
Boeuf bourguignon 4 port sp/port
600g nötbitar, jag använder oftas fransyska eller högrev
2 morötter
1 palsternacka
7 st steklökar
2 vitlöksklyftor
200g färska champinjoner
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 dl rött vin
2 msk kalvfond
3 dl vatten
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
Tärna köttet i 1-2 cm stora bitar. Hacka alla grönsaker i lagom stora bitar. Jag klyftar löken på mitten bara. Pressa vitlöken. Fräs i en gryta med eller utan smör/olja. När det börjar få lite färg strö över mjölet och blandat runt. Blanda i tomatpuré, vin, vatten, fond och kryddorna. Låt grytan koka på medelvärme i minst 1 timme. Servera med kolt potatis.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|